Huisvesting

Ondanks dat wij veel hamsters hebben, Hebben onze hamsters allemaal een ruim verblijf.

Dit is erg belangrijk om ongelukkige dieren, en als gevolg daarvan, ongewenst gedrag, te voorkomen

De minimale adviesmaat voor een dwerghamster is 70×40 cm grondoppervlakte. Voor een Syrische hamster is dit 100×50.  Momenteel leven onze hamsters op 100×50 en sommigen op 80×60.

Dit lijkt heel veel voor zo’n klein diertje, echter legt een hamster in het wild ongeveer 10 km per dag af op zoek naar eten. Dit hoeft hij natuurlijk niet in een kooi, dus verveelt hij zich snel.  Om verveling te voorkomen, richt je het dus leuk  en afwisselend in, kun je het eten rondstrooien of verstoppen en is een goed loopwiel een pre.

De adviesmaat voor een Russische dwerghamster is daarom  minimaal 17 cm en voor een Syrische hamster 28. Belangrijk is hierbij op te letten dat je hamster met een rechte rug loopt, en zijn neusje ook naar voren strekt en niet omhoog

Ook graven is erg belangrijk! Probeer daarom in ieder geval in een deel van het verblijf een lekkere dikke laag bodembedekking te leggen (15/20 cm)

Daarnaast hebben Russischedwerghamsters een zandbad nodig. Hier rollen ze in om hun vacht schoon te maken en een groot voordeel bij de Syrische hamster is, dat ze dit vaak als toilet gaan gebruiken. reuze handig dus!